Κατασκευή Δεύτερου Πάρκου

Κατασκευή 2ου Πάρκου
Το Μάιο του 2017, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε κατασκευές και τεχνητά ενδιαιτήματα και σε ένα δεύτερο σημείο στο παράλιο Στρατώνι, σχεδόν μπροστά από το παραθαλάσσιο μπαρ «Paraty».
Σε εκείνη την περιοχή εντοπίστηκαν τα περισσότερα άτομα ιππόκαμπων (πύκνωση), από τις διατομές (transects) είχαμε κάνει το 2016, καθώς εκεί έχουμε εντοπίσει και ένα μικρό λιβάδι Ποσειδωνίας.
Το πάρκο θα αποτελούνταν από ένα παράλληλο σχοινί με την ακτή σε βάθος -12 μέτρων, (στερεωμένο με πασαλάκια, σε μικρή απόσταση από τον πυθμένα) και τέσσερα «σχοινένια» τετράγωνα διαστάσεων πέντε επί πέντε (5) μέτρα, όπως στο παρακάτω πρόχειρο σχέδιο. Στο τετράγωνο που τελικά ονομάστηκε «Π2», θα εσωκλείονταν το μικρό λιβάδι Ποσειδωνίας, ενώ στο τετράγωνο «Π4», θα τοποθετούνταν τα τεχνητά φυτά. Το σχοινί κατασκευής ήταν χρώματος κίτρινο, θετικής πλευστότητας. Περιμετρικά θα σηματοδοτούνταν από τέσσερις σημαδούρες, όμοιες όπως στο πρώτο πάρκο.
Τα βάθη του πάρκου αναγράφονται στην εικόνα του παρακάτω σημειώματος, όπου «Π1» και Α-Β-Γ-Δ, τα βάθη της κάθε γωνίας του τετράγωνου του «Π1». Στο τέλος του σημειώματος είναι τα βάθη των σημαδούρων σηματοδότησης.
Όλα τα τετράγωνα και ρεμέτζα φέρουν υποβρύχιες πινακίδες σήμανσης.
Ένα πρόχειρο σχέδιο της κατασκευής των σχοινιών στο 2ο Πάρκο μπροστά περίπου από το παραλιακό bar Paraty


Τα βάθη του δεύτερου πάρκου, όπου «Π1» είναι το όνομα του κάθε σχοινένιου τετραγώνου και τα γράμματα είναι τα βάθη σε κάθε γωνία του, τα Α,Β,Γ,Δ


Τοποθέτηση των πρώτων τεχνητών φυτών


Το τμήμα Π2


Το φυσικό λιβάδι Cymodoceas που περιλαμβάνεται στο Π2


Τα πινακάκια σήμανσης


Ο πρώτος μας κάτοικος στα νέα τεχνητά φυτά


Μετρήσεις των αποστάσεων


Μεταφέροντας τα υλικά για τη κατασκευή του πάρκου


Κατασκευή του πάρκου


Κατά την κατασκευή


Η Cymodocea nodosa


Άποψη των νέων τεχνητών φυτών με τον πρώτο κάτοικο