Μηχανική εκμάθηση και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο για τη διατήρηση της θαλάσσιας ζωής με έμφαση στους ιππόκαμπους

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Έργο συνεργασίας μεταξύ του Ιππόκαμπος Ενάλιο Ινστιτούτου και του uNdersea visiOn sUrveillance System (NOUS) έχει επιλεγεί για επιχορήγηση από το Artificial Intelligent for Earth Microsoft Azure Compute Grant με τίτλο έργου: “Μηχανική εκμάθηση και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο για τη διατήρηση της θαλάσσια ζωή με έμφαση στους ιππόκαμπους“.

Το έργο θα ξεκινήσει με την ταξινόμηση κάποιων ειδών από την υποθαλάσσια περιοχή της Περιστέρας.

Η μηχανική μάθηση της τεχνητής νοημοσύνης θα ξεκινήσει αρχικά με 3 διαφορετικά είδη ψαριών (π.χ. σαργοί, σφυρίδες, σμέρνες κ.λπ.) και θα συνεχιστεί με τους ιππόκαμπους.

Στην υποθαλάσσια περιοχή της έχει ήδη εγκατασταθεί το σύστημα NOUS (uNdersea visiOn sUrveillance System) το οποίο περιγράφεται πλήρως στην ιστοσελίδα www.nous.com.gr.

Πρόκειται για ένα σύστημα που παρακολουθεί το αρχαίο ναυάγιο στην Περιστέρα μέσω μιας διάταξης από 5 υποβρύχιες κάμερες και μεταδίδει σε απευθείας μετάδοση (σε πραγματικό χρόνο) την εικόνα μέσω διαδικτύου σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Επιπρόσθετα οι εικόνες αναλύονται από αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας και τεχνητής νοημοσύνης μέσω ΗΥ που αναγνωρίζουν, εάν υπάρξουν μεταβολές στον χώρο του ναυαγίου, όπως εισβολή δυτών, υποβρύχιων οχημάτων κλπ. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης διαθέτει δυνατότητα εκμάθησης οπότε και προσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα του περιβάλλοντος που παρακολουθεί. Η εγκατάσταση στην επιφάνεια διαθέτει επίσης ρομποτική κάμερα που παρακολουθεί τον χώρο, μετεωρολογικό σταθμό, πλήρη φωτοβολταϊκή μονάδα τροφοδοσίας, ασύρματες ζεύξεις κλπ.

Σχετικά με την τελευταία δραστηριότητα της επέκτασης της δυνατότητας αναγνώρισης και ταξινόμησης ζωής στο θαλάσσιο περιβάλλον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το σύστημα ΝOUS επελέγη τον Απρίλιο 2021 για υποστήριξη από την Microsoft λαμβάνοντας ένα Artificial Intelligent for Earth Microsoft Azure Compute Grant, με την πρόταση Machine Learning and Real Time Monitoring for the conservation of marine life with emphasis on seahorses.

Categories: Press, Νέα